Cumartesi Konferansları

Kuruluşumuzdan beri geleneksel hale gelmiş olan “Cumartesi Konferansları” resmi-dini bayramlar ve yaz dönemi dışında her cumartesi olmak üzere 22 yıl boyunca konferans ve panel şeklinde düzenli olarak devam etmiştir.

Konferans konuları ile ülkemizin ve demokrasimizin çözüm bekleyen sorunları ele alınıp tartışmaya açılması amaçlanırken, aynı zamanda güncelliğin yakalanması da göz önünde tutulmuştur.

İşlenecek konular, çoğu zaman birer aylık paket programlar (ilgili ayın konusunun detaylarıyla ele alınabilmesi bakımından her hafta bir alt başlığının tartışılması) tarzında tespit edilmiştir.

Bu konferanslara 2003 – 2005 döneminde Cemil Çiçek, Murat Karayalçın, Şevket Bülent Yahnici, Prof. Dr. Cengiz Güleç, Bircan Akyıldız, Mehmet Elkatmış, Dr. Günal Kurşun, Dr. Yalçın Akdoğan, Turan Çömez, Güldal Akşit, Doç. Dr. İhsan Dağı, Süleyman Gündüz, Hüseyin Kansu, Yusuf Turan, Alev Alatlı konuşmacı olarak katıldılar. (Bu toplantılardaki konuşmalar ve tartışmalar daha sonra kitap halinde yayınlandı.

“Cumartesi Konferansları” ile hizmet sunduğumuz kitle, zaman zaman karışık bir katılımcı grubu, zaman zaman da konulara göre belirli meslek ve ilgi grupları ile gerçekleştirilmiştir. “Cumartesi Konferansları” bağlamında ele alınan belli başlı konular aşağıdadır:

•Avrupa Birliği-Gümrük Birliği
•Çoğulcu Demokrasi
•Kimlik, Milliyetçilik, Din ve Demokrasi
•Türkiye’de Siyasetin Temel Sorunları (Türk sağı ve Solu)
•Türk Ekonomisinin Analizi
•Dış Politika – Uluslararası İlişkiler
•Siyaset ve Seçim
•Gençlik Politikaları
•Kadın Hakları
•Kamu- Sivil Toplum Diyaloğu

Bunların dışındaki konular da güncellik gözönüne alınarak tespit edilmiştir.