Okulda Zehirlenme

VALİ TOPRAK: ÇOCUKLAR PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENDİ

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, olayın sütten kaynaklandığını düşünmediklerini söyledi.

Toprak, “Şu ana kadar herhangi bir problem yok. İstisnası Hürriyet İlköğretim Okulu'nda bir veya birkaç çocuğumuzun mide bulantısı şikayetiyle ortaya çıkan bir olay. Onlar hastaneye götürüldü. Psikolojik olarak diğer çocuklar da bundan etkilendi. Bunlar da hastaneye götürüldü. Biz bunun sütten olduğunu düşünmüyoruz'' dedi.

Bazı çocuklara bazı besinlerin dokunabileceğini bildiren Toprak, yumurta ve süt alerjisinin olabileceğini, bazı çocukların da ciddi manada aç kalmış olabileceklerini kaydetti.

‘PROJEYE ZARAR VERMESİN’

Olayın kampanyaya zarar vermemesi gerektiğini belirten Vali Toprak, şunları söyledi:

“İlk süt dağıtımının sabahında sanki bunun sütten gösterilmesi haksızlık olur. Diyarbakır'da 230 bin çocuğa süt dağıtılıyor. Genellenmesini bu büyük projenin sekteye uğratılmamasını istirham ediyorum. Bu yanlış olur.

Çünkü bu büyük bir proje. Tüm bireylerimizin kemik ve diş yapısını iyi şekle getirebilmek, dengeli ve sağlıklı beslenmesine önemli bir katkı sunabilmek çok önemli. Bu kampanyanın geneline zarar vermemesi lazım. Ola ki bir problem varsa da arkadaşlarımız bunu inceliyor.''

SİVAS'TA ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ FENALAŞTI

Sivas'ta okullarda dağıtılan sütten rahatsızlanan çok sayıda öğrenci hastanelere kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü proje ile ilköğretim okullarında öğrencilere süt dağıtımına bu sabah başlandı.

Sivas'ta kent merkezindeki Muzaffer Sarısözen İlköğretim Okulu ve 75'inci Yıl İlköğretim Okulu ile İmranlı İlçesi'ndeki bazı okullarda dağıtılan sütten içen öğrencilerden fenalaşanlar oldu. Zehirlenme şüphesiyle hastanelere ulaştırılan çok sayıda öğrenci, tedaviye alındı.

'SÜTÜ DAHA YENİ DAĞITTIK'

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise, Diyarbakır’da dağıtılan sütten bazı öğrencilerin zehirlendiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise “Sütü daha bugün dağıttık” diye konuştu.