YEREL DEMOKRASİLERDE GENÇLİK HAKLARI EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Türk Demokrasi Vakfı, 1987 yılından bu yana Türkiye'de demokrasi kültürünü yaygınlaştırma adına Bireylerin, Gençlerin, Kadınların ve Dezavantajlı grupların katılımcılığını arttırmaya yönelik birçok projeyi başarıyla uygulamaya koymuştur. Kuruluşundan bu yana yapmış olduğu çalışmaların deneyimi ışığında ve 2011 yılında yaptırdığı araştırmaların sonucunda Türkiye'de özellikle Gençlerin Katılım ve İşbirliği sorunu bir kez daha ortaya çıkmış ve bu sorunun gündeme getirilip çözüm üretilmesini hedeflenmiştir.
Bu kapsamda Günümüz siyaset ve sivil toplum gündeminin en önemli konularından biri olan "insan hakları" kavramının gençlerin bakış açısıyla yerel boyutta ve yerel mekanizmaların irdelenmesiyle gençlik hakları farkındalığının artırılmasını sağlamak amacıyla Türk Demokrasi Vakfı ve Konrad Adenauer Stiftung ortaklaşa yürüttükleri "Yerel Demokrasilerde Gençliğin Hakları" eğitim seminerleri yıl sonuna kadar çeşitli illerde bölgesel eğitimler olmak üzere devam etmektedir.