PROJE HEDEFLERİ:
• Gençlerin yerel gençlik sorunlarını ve ihtiyaçlarını karar vericilere duyurmalarını sağlamak,
• Kamu kurumları ve karar vericilerle gençler arasında diyalog başlatmak ve bunu sürdürülebilir kılmak,
• Gençlerin karar vericilerle ortaklık kurmalarını sağlamak,
• Yerel gençlik sorun ve ihtiyaçlarından yola çıkarak ulusal gençlik politikasının oluşması için zemin hazırlamak,
• Gençlerle gençler arasında diyalog ve ortaklıkların oluşmasını sağlamak,
• Gençlerin gençlik politikalarıyla ilgili ortak hareketini başlatmak,
• Gençlerin karar mekanizmalarına katılımını artırmak,
• Gençlerin uzlaşı kültürünü geliştirmek,
• Gençlerin Avrupa’da uygulanan gençlik politikalarından haberdar olmasını sağlamak,
• Gençlerin kendi hak ve sorumluklarının farkına varmalarını ve dolayısıyla katılımı ve aktif vatandaşlığı güçlendirmek,
• Gençlik dernekleri, toplulukları, grupları, siyasi parti gençlik kolları, gençlik kulüpleri arasında uzlaşı, işbirliği ve ortaklıkları geliştirmek,
• Gençler arasında hoşgörü ve anlayışı geliştirmek,
• Gençlerin farklı bölge ve illerdeki gençlik sorunlarını tartışmalarını, farklı ve benzer taraflarını görmelerini sağlamak,
• Gençleri Türkiye’de sunulan farklı fon imkânlarından haberdar etmek,
• Gençlerin hareketlilik sorunu ve vize problemiyle ilgili elçiliklerle yapıcı diyalog kurmalarını sağlamak, uluslararası ortaklıklar için fikir paylaşımında bulunmalarını sağlamak,
• Gençlerin günümüz Türkiye’sinden ve demokrasiden beklentilerini paylaşmalarını sağlamak.